HEM / E-HANDEL / Kampanjer och rabattkoder / Skapa kampanj med eller utan rabattkod

Skapa kampanj med eller utan rabattkod

​Förutom att generera rabattkoder kan du även skapa egna unika rabattkoder när du skapar kampanjen.

Du kan aktivera så många kampanjer du vill men tänk på att en produkt ej ska tillhöra flera olika kampanjer. Om en produkt ingår i en kampanj utan rabattkod men även i en kampanj med rabattkod så blir det 2 olika rabatter på produkten och det kan alltså bli lite billigare för kunden än vad du har tänkt dig.

Skapa kampanj

För muspekaren över "E-handel" i den svarta verktygslisten i överkant.

Klicka på "Kampanjer" i menyn som fälls ut.

Klicka på "Ny kampanj" eller på namnet på en befintlig för att administrera den.

» Kampanj inställningar 

Namn

Namnge kampanjen. Detta namn är internt.

Beskrivning

Ge kampanjen en beskrivning. Beskrivningen är endast intern och är ej obligatorisk.

Kampanj stil

Här väljer du hur du vill visa din kampanj. Det finns 2 olika alternativ.

Standard / inga

Detta val sänker priset men det syns inte att produkten är prissänkt i produktlistan eller på produktsidan.

Rödmarkerat pris

Priset blir rödmarkerat i produktlista och på produktsidan.

Typ av rabatt

Gör inställningar för hur rabatten ska anges, t.ex i procent eller i kronor. Alla inställningar är exkl. moms.

Rabattvärde ersätter priset

Det värde du anger, antingen på produkt eller kampanjen, tar över det ordinarie priset.

Dra av rabattens värde pris i procent

Det värde du anger, antingen på produkt eller kampanjen, dras av i procent från det ordinarie priset.

Dra av rabattens värde från pris

Det värde du anger, antingen på produkt eller kampanjen, dras av i kronor från det ordinarie priset.

Använd rabattvärdet från

Välj "Produkt" om du vill sätta pris per produkt, antingen i procent eller kronor, beroende på vad du valt i steget innan. Tänk då på att du måste ange ett rabattvärde på varje produkt som ingår i kampanjen.

Välj "Kampanj" om du vill sätta ett pris som gäller för alla produkter som ingår i kampanjen och på raden Rabattvärde skriver du in värdet, antingen det är i procent eller kronor. Tänk på att priset ange exkl. moms.

Produkter 

Klicka på "Produkter" i menyn till vänster för att välja vilka produkter som ska ingå i kampanjen.

Välj produkter

Klicka på "Välj produkter" för att leta upp de produkter som ska ingå i kampanjen. Om du ska välja in flera olika produkter som ligger i olika kategorier så får du välja produkter i flera omgångar då det endast går att välja flera produkter samtidigt om de ligger i samma kategori. 

Klicka på "Välj" (blå pil) för en eller flera produkter och sedan på "Välj objekt".

Du kan välja en hel kategori istället för enstaka produkter om du önskar. Klicka på "Välj" (blå pil) för en kategori och sedan på "Välj objekt".

Ska kampanjen gälla för alla produkter? Klicka på "Övrigt" i menyn till vänster och kryssa i rutan "Aktivera för alla produkter".

Aktivering

Klicka på "Aktivering" i menyn till vänster för att göra inställningar för hur kampanjen ska aktiveras.

Aktiv

Kryssa i rutan "Aktiv". Om du inte väljer något startdatum så blir kampanjen aktiv direkt när du sparar. Om du väljer ett startdatum så blir kampanjen aktiverad det datum du anger.

Startdatum (aktiv från)

Välj ett datum och ev tid för aktivering av kampanjen. Du kan lämna tomt ifall kampanjen ska aktiveras direkt.

Slutdatum

Här väljer du ett slutdatum och ev tid för slutdatum för kampanjen.

Aktiveras av

Hur ska kampanjen aktiveras? Välj rätt sätt i dropplistan.

Rabattkod (totalsumma)

Välj detta om du vill använda rabattkod och där summan dras av på hela beloppet i kassan. På raden där det står "Rabattkod" kan du namnge en egen rabattkod fritt ur hjärtat eller så väljer du från de rabattkoder som du har genererat från systemet i dropplistan för "Rabattkoder (batch)". Om inte rabattkoden ska kunna kombineras med andra rabattkoder kryssar du i rutan för detta.

Rabattkod (per produkt)

Välj detta om du vill att rabatten ska gälla med rabattkod och där rabatten dras av per produkt, ej totalsumma. På raden där det står "Rabattkod" kan du namnge en rabattkod fritt ur hjärtat eller så väljer du från de rabattkoder som du har genererat från systemet i dropplistan för "Rabattkoder (batch)". Om inte rabattkoden ska kunna kombineras med andra rabattkoder kryssar du i rutan för detta.

Totalsumma

Välj detta om det ska bli ett avdrag av hela summa i kassan. Ange summan på nästa rad. Tänk på att priser är exkl. moms.

Övrigt 

Klicka på "Övrigt" i menyn till vänster för att göra fler inställningar, t.ex antal köp och välj in etikett (bild).

Aktivera för alla produkter

Kryssa i rutan om kampanjen ska gälla för alla produkter.

Antal köp (0=obegränsat)

Om du vill styra antal köp för de produkter som ingår i kampanjen så fyller du i antalet här. Vill du inte sätta någon begränsning så fyller du inte i något.

Välj etikett

Välj en fil som etikett från filarkivet. Denna etikett kommer visas på bildens vänstra hörn i produktlistan och på produktsidan.

Behörigheter 

Klicka på "Behörigheter" i menyn till vänster för att göra inställningar för vem som har rättighet att se kampanjen.

Välj

I dropplistan väljer du vilken/vilka behörighetsgrupper som ska ha rättighet att se denna kampanj. Om alla ska kunna se kampanjen så gör du inget val.

Glöm ej att spara!

Ange rabatt på produkt 

Om du har valt inställning dra av rabatt från produkt så måste du söka upp produkten och ange rabatten. Du går till dina produkter under "E-handel" och letar upp din produkt och klickar på den för att administrera inställningar för produkten. Klicka därefter på "Pris" i menyn till vänster.

Rabatt typ

Här väljer du samma rabatt typ som du valde på kampanjen som produkten tillhör.

Rabattvärde

Fyll i det rabatterade priset. Tänk på att priser anges exkl. moms.

Aktivera rabatt med kampanj

Kryssa i rutan så att rabatten aktiveras när kampanjen startas.

Spara!

Gör först dina inställningar för kampanjen. Hur du vill visa kampanjen, hur stor rabatten är och hur den ska dras av. Sedan väljer du vilka produkter som ska ingå. Du kan välja en hel kategori eller enstaka produkter. Därefter aktiverar du kampanjen. Har du valt att rabatten ska dras av per produkt behöver du även ange det rabatterade priset på de produkter som ingår i kampanjen.

Rabattkoder
Om du vill att dina kunder ska få rabatt med hjälp av rabattkoder så skapar du först dina rabattkoder och därefter skapar du en kampanj. Rabattkoderna går ej att använda utan att vara kopplade till en kampanj. Det går även att skapa en rabattkod när du skapar kampanjen. Den rabattkoden kan du namnge efter eget bevåg, t.ex SOMMARREA eller något annat passande.

Namn och beskrivning
Du måste alltid namnge kampanjen men beskrivning är valfritt. Beskrivningen är endast intern och visas inte någonstans.

Kampanjstil
Kampanjstil styr hur kampanjen och priser kommer att visas publikt. Väljer du Standard/inga så visas det ingenstans att priset är nedsänkt. För rödmarkerat pris visas det rabatterade priset rött i produktlistan och på produktsidan visas ordinarie pris överstruket och kunden kan också direkt se hur mycket de sparar.

Rabattvärde ersätter pris
Oavsett vilket pris du angivit som ordinarie pris på produkterna som ingår i kampanjen så kommer det värde du anger att vara det pris som gäller för produkterna. Du väljer också om rabatten ska anges på själva kampanjen, eller om den ska anges per produkt.

Dra av rabattens värde i procent
Du skriver en procent som ska dras av från antingen produkt eller en procent som gäller generellt för hela kampanjen. Anger du t.ex 12 % så dras det 15% från ordinarie pris då allting anges exkl. moms.

Dra av rabattens värde från pris
Du skriver in ett värde och det dras sedan av från de produkter som ingår i kampanjen i kronor. Tänk på att värdet anges exkl. moms.

Använd rabattvärdet från
Om du väljer Produkt så måste du för varje enskild produkt ange ett värde för rabatten. Väljer du Kampanj så fyller du i ett värde på raden Rabattvärde och det gäller för alla produkter som ingår i kampanjen. Tänk på att värdet anges exkl. moms.

Produkter
Du kan välja enskilda produkter som ska ingå i kampanjen eller så kan du välja en hel kategori. Vill du endast ha vissa produkter i en kategori så öppnar du först kategorin för att sedan kunna välja dina produkter.

Aktivering
Du väljer i en kalender vilka datum som kampanjen gäller. Vid stopdatum så avaktiveras kampanjen det datum du valt. Du behöver då inte gå tillbaka till kampanjen och kryssa ur rutan för Aktiv.

Övrigt
Om kampanjen ska gälla för ett visst antal köp så kan du ange det här. Om den bara ska gälla för 100 köp så skriver du 100. Då avaktiveras kampanjen när 100 köp genomförts.

Vill du visa en etikett för din kampanj så finns det standard etiketter i ditt filarkiv som du kan använda. Det går också bra att skapa egna och ladda upp till filarkivet.

Behörighet
Här kan du välja vilka användargrupper som ska ha rättighet att se kampanjen. Övriga kunder ser ordinarie pris. De som ingår i användargruppen kan endast se kampanjen efter de loggat in.

Rabatt på produkt
Om du valt att sätta pris per produkt så måste du leta upp respektive produkt och ange det rabatterade priset. Glöm då inte att kryssa i rutan att rabatten ska aktiveras i samband med kampanjen. Om du inte kryssar i rutan så kommer det rabatterade priset fortfarande att visas för produkten även om kampanjen som den ingår i inte längre är aktiv.

Relaterade hjälpavsnitt

Generera rabattkoder

Här beskriver vi hur du kan slumpa fram rabattkoder i olika mönster, ex siffror eller bokstäver.

Rabattkoder som du genererar från systemet måste aktiveras med en kampanj. Du kan exportera rabat

Produktrabatt

Lägg in rabattvärde på produktnivå - välj hur rabatten ska aktiveras, direkt eller med produktkampanj

Ska du skapa en kampanj där rabattvärdet hämtas från produkten? Då klickar på "Pris" i menyn

Produktkampanjer inställningar

Beskrivning av alla inställningar för produktkampanjer för dig som har kassa v3

I det här avsnittet beskriver vi alla inställningar som går att göra för produktkampanjer. T.ex.

Hittar du inte det du söker?

Då kan du kontakta oss direkt på supporten. Vi är glada att hjälpa till och se till att ditt arbete med plattformen går enkelt. 

Telefon: 0141-20 25 40 eller e-post: support@sitesmart.se

Välkommen att kontakta oss!

Tack för att du använder SiteSmart!

Trygg Drift avtal

Supporttjänsten omfattar e-brev och telefon gällande handhavande och administration av SiteSmart webbtjänst. Support gäller under avtalets giltighetstid för de personer hos Kontohavaren som genomgått introduktion i SiteSmart webbtjänst och innehar administrativa rättigheter till densamma.

HITTA TILL OSS

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post: support@sitesmart.se

Följ oss på sociala media

SiteSmart – a part of VIEW Group  

Copyright ©  SiteSmart  |  Sitemap |  Villkor & Policys  |  Cookies

Vi lever som vi lär. Supportsidan är byggd på och drivs med e-handelsplattformen Sitesmart