HEM / CMS / Kod, knapp och film / Lägg till kod

Lägg till kod

​Infoga kod på sida från t.ex. iframes, Youtube eller liknande

Avsnittet handlar om hur du lägger till kod på en sida. Vill du kanske visa upp din arbetsplats med hjälp av en karta? Då hämtar du koden från t.ex. Google maps och klistrar därefter in den som kod på sidan. Du kan även lägga in kod från Eniro, andra iframes, Youtube och liknande.

Kod som ska in på sidan

Sök upp sidan du vill arbeta med genom att klicka på ikonen allra längst ut till vänster i den svarta verktygslisten i sidhuvudet och navigera dig fram till sidan. 

Du kan även klicka på "CMS / Sidor" och söka upp sidan i sidarkivet och klicka på namnet på sidan för att komma till editeringsläge.

» Lägg till kod 

Klicka på ett "plustecken", beroende var på sidan du vill lägga in en kod.

Klicka på "Kod" i verktygspaletten som öppnas.

Du kan ange tidstyrning och vilka som har rätt att se koden samt även den responsiva visningen (om koden ska döljas för vissa skärmstorlekar) genom att klicka i menyn till vänster. Övriga inställningar ser du här nedan:

Kod namn

Här anger du ett namn för koden. Namnet är endast internt men om du lägger in kod på flera olika ställen på sidan så kan det vara en bra idé att namnge koden så att du vet vilken kod det är.

Kod typ

I denna dropplist väljer du vilken sorts kod det är. Välj "Annat" i fall något av övriga val inte passar den kod du ska lägga in.

Kod innehåll

Här klistrar du in koden.

Spara

Plustecknen
För att lägga till ny kod använder du de plustecken som finns på sidan. Vilket plustecken du ska klicka på beror på var på sidan du vill lägga in koden. Om du klickar på ett plustecken som ligger i en lodrät verktygspalett så lägger du till kod över eller under en tabell. Om du klickar på ett plustecken över eller under en text eller bild så läggs koden till över eller under texten/bilden.

Indrag och marginaler
Om du vill ha luft mellan koden och annat objekt så kan du lägga in marginaler och göra indrag på koden. För muspekaren över koden och klicka på Skiftnyckeln i vänstra hörnet över koden. Klicka på "Design". Du kan dra i reglagen eller manuellt skriva in siffror för marginaler över och under koden. Testa dig gärna fram.

Ändra kod
För muspekaren över koden och klicka på "Skiftnyckeln" i vänstra hörnet över koden. Klicka på "Inställningar" och gör ändringarna och spara. Glöm ej att publicera sidan.

Radera kod
För muspekaren över koden du vill radera och klicka på "Skiftnyckeln" i vänstra hörnet över koden Klicka på "Radera" längst ner i verktygspaletten som öppnas. Glöm ej att publicera sidan.

Relaterade hjälpavsnitt

Lägg till film

Presentera film på sida.

Avsnittet handlar om hur du lägger till film på en sida. Vi har tyvärr inte någon filmspelare til

Lägg till karta

Lägg till kod från t.ex Google maps på valfri sida

Vill du kanske visa upp din arbetsplats med hjälp av en karta? Då hämtar du koden från t.ex Googl

Lägg till knapp

En knapp kan länkas till valfri sida, externt eller till dokument

Knappen kan du sedan länka till andra sidor eller kanske dokument. Utseendet på knappen hämtas fr

Hittar du inte det du söker?

Då kan du kontakta oss direkt på supporten. Vi är glada att hjälpa till och se till att ditt arbete med plattformen går enkelt. 

Telefon: 0141-20 25 40 eller e-post: support@sitesmart.se

Välkommen att kontakta oss!

Tack för att du använder SiteSmart!

Trygg Drift avtal

Supporttjänsten omfattar e-brev och telefon gällande handhavande och administration av SiteSmart webbtjänst. Support gäller under avtalets giltighetstid för de personer hos Kontohavaren som genomgått introduktion i SiteSmart webbtjänst och innehar administrativa rättigheter till densamma.

HITTA TILL OSS

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post: support@sitesmart.se

Följ oss på sociala media

SiteSmart – a part of VIEW Group  

Copyright ©  SiteSmart  |  Sitemap |  Villkor & Policys  |  Cookies

Vi lever som vi lär. Supportsidan är byggd på och drivs med e-handelsplattformen Sitesmart