HEM / E-HANDEL / Datamallar (filtrering & urval) / Välj in datamall på produkt

Välj in datamall på produkt

Beskrivning av hur du väljer in datamall på produkter.

Informationen i datamallar presenteras på produktsidan men gör det även möjligt för dina kunder att göra en filtrerad sökning med hjälp av panelen urval. Denna panel kan du lägga in på valfri sida eller på flera olika sidor. Tänk på att skapa datamallar först, annars går det ej att välja in värden för produkten. Klicka på "Produktdata" i menyn till vänster när du skapar en ny produkt eller administrerar en befintlig.

Administrera produkt

Om du inte redan befinner dig i administrationsläge för en produkt så klicka på "E-handel" i den svarta verktygslisten i överkant.

Klicka på "Ny produkt" eller om det är en produkt du skapat sen tidigare klickar du på namnet på produkten för att komma till administrationsläge och klicka på "Produktdata" i menyn till vänster.

Datamallar och värde 

Se till att du befinner dig på fliken "Produktdata" som du ser i menyn till vänster när du administrerar produkten.

Välj datamall

I dropplistan väljer du den datamall som passar till produkten.

Värde

När du valt datamall ska du ange värden. Antingen skriver du in värdet manuellt eller så gör du ditt val i en dropplist. Detta beror på om du har kryssat i rutan Fördefinierad när du skapade datafälten. Om du har valt att fylla i ett standardvärde för datafältet så ser du värdet längst ut till höger.

Vi rekommenderar att skapa alla datamallar innan du skapar dina produkter. Givetvis går det bra att skapa datamallarna i efterhand. När du gjort detta så letar du upp din produkt igen och väljer in rätt datamall.

Vad är då en datamall?
Erbjuder du produkter som kräver tekniska specifikationer eller liknande, kan datamallar vara en bra funktion för dig. Du kan skapa grundmallar med specifikationer till din produkt. Välj in mallen till din produkt och ange exakta värden för aktuell produkt. Resultatet visas under produkten på produktsidan. Ett pedagogiskt, enkelt och snabbt sätt att delge kunden mer information.

Du kan även använda informationen på ett sätt som gör att dina kunder kan göra en filtrerad sökning bland dina produkter, ett så kallat urval.

Du börjar med att skapa en datamall som får ett samlingsnamn, detta namn syns ej utan blir internt. Skapa sedan olika tabeller som därefter får olika fältnamn. För varje produkt kan du själv sedan ange värde för varje fältnamn.

Var skapar jag datamallar?
Du hittar till skapandet av datamallar denna väg: "E-handel -> Data-mallar".

Produktdatan dyker upp under fliksystemet på produktsidan om du har kryssat i rutan "Visa datatabeller" för publik visning för produktsidan.

Panel Urval
Du kan även låta dina besökare filtrera sin sökning bland dina produkter med hjälp av datamallar. Då lägger du till panelen för Urval på valfri sida.

Relaterade hjälpavsnitt

Skapa datamallar/urval för filtrering

Här beskriver vi hur du skapar datamallar/urval för filtrering.

Datamallar gör det även möjligt för dina kunder att göra en filtrerad sökning med urval. Då lägge

Hittar du inte det du söker?

Du är alltid välkommen att kontakta oss.
Telefon: 0141-20 25 40 eller e-post: support@sitesmart.se
Information om uppdateringar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information om uppdateringar och andra nyttiga tips inom e-handel.

Tack för att du använder SiteSmart!

Trygg Drift avtal

Supporttjänsten omfattar e-brev och telefon gällande handhavande och administration av SiteSmart webbtjänst. Support gäller under avtalets giltighetstid för de personer hos Kontohavaren som genomgått introduktion i SiteSmart webbtjänst och innehar administrativa rättigheter till densamma.

HITTA TILL OSS

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post: support@sitesmart.se

Följ oss på sociala media

SiteSmart en del av

Copyright ©  SiteSmart  |  Sitemap |  Villkor & Policys  |  Cookies

Vi lever som vi lär. Supportsidan är byggd på och drivs med e-handelsplattformen Sitesmart