Relaterade produkter

​Här lär du dig att lägga in relaterade produkter för en viss produkt.

De relaterade produkterna du valt visas på produktsidan och du behöver ha en panelen produktlista inlagd på produktsidan för att detta ska fungera. Klicka på Relaterade produkter i menyn till vänster som du ser när du skapar en ny produkt eller administrerar en befintlig.

Administrera produkt

Om du inte redan befinner dig i administrationsläge för en produkt så klicka på "E-handel" i den svarta verktygslisten i överkant.

Klicka på "Ny produkt" eller om det är en produkt du skapat sen tidigare klickar du på namnet på produkten för att komma till administrationsläge och klicka på "Relaterade produkter" i menyn till vänster.

» Välj relaterade produkter 

Se till att du befinner dig på fliken "Relaterade produkter" som du ser i menyn till vänster när du administrerar produkten.

Välj produkter

Klicka på "Välj produkter" för att leta upp de produkter som ska vara relaterade till denna produkt. Om du ska välja in flera olika produkter som ligger i olika kategorier så får du välja produkter i flera omgångar då du endast kan välja flera produkter samtidigt om de ligger i samma kategori. Klicka på "Välj" (blå pil) för en eller flera produkter och sedan på "Välj objekt".

Du kan välja en hel kategori istället för enstaka produkter om du önskar. Klicka på "Välj" (blå pil) för en kategori och sedan på "Välj objekt".

Om du säljer t.ex kläder, så kan du välja att visa relaterade produkter inom olika kategorier. För en träningströja så kan träningsbyxor vara en relaterad produkt. De relaterade produkterna visas på produktsidan för den produkt som du lagt till relaterade produkter för.

Panel
För att de relaterade produkterna ska visas måste det finnas en panel på Produktsidan. Denna panel heter Produktlista standard (namnet på denna panel kan variera, det ska dock vara en produktlista) Lägg till panelen längst ner på sidan och döp den till Relaterade produkter och välj att visa från Alla kategorier och kryssa i rutan Visa relaterade produkter innan du sparar panelen. Glöm ej att publicera sidan.

Visas ej alla relaterade produkter?
Om inte alla relaterade produkter syns i listan på produktsidan kan det bero på inställning på panelen som är inlagd på Produktsidan. Kika gärna på den för att kontrollera hur många produkter som den är inställd på att visa.

Tips
Du kan använda denna panel och relaterade produkter på fler sätt. T.ex kan du lägga in en rubrik över panelen på produktsidan där du skriver: Andra har också tittat på eller Mest köpta produkter.

Relaterade hjälpavsnitt

Extra relaterade produkter

Skapa extra relaterade produkter.

Förutom att skapa relaterade produkter har du möjlighet att skapa extra relaterade produkter. De

Skapa variationstyper

Variationstyper med olika information för att sen kopplas till en huvudprodukt

Avsnittet handlar om hur du skapar variationstyper med olika variationsdata som sedan väljs in på

Välj in variationer på produkt

​Det finns två tillvägagångssätt för att lägga till variationer (attribut).

Dels kan du skapa dynamiska produkter, dvs produkter som inte finns i produktadmin utan du genere

Visa ej produkt i produktlista

Välj om produkter som tillhör en kategori inte ska visas i produktlistan. T.ex för variationer

Om du använder t.ex Variationer eller Produktgruppering men inte vill att variationsprodukterna s

Hittar du inte det du söker?

Du är alltid välkommen att kontakta oss.
Telefon: 0141-20 25 40 eller e-post: support@sitesmart.se
Information om uppdateringar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information om uppdateringar och andra nyttiga tips inom e-handel.

Tack för att du använder SiteSmartQ!

Trygg Drift avtal

Supporttjänsten omfattar e-brev och telefon gällande handhavande och administration av SiteSmart webbtjänst. Support gäller under avtalets giltighetstid för de personer hos Kontohavaren som genomgått introduktion i SiteSmart webbtjänst och innehar administrativa rättigheter till densamma.

HITTA TILL OSS

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post: support@sitesmart.se

Följ oss på sociala media

Copyright © 2021 PrimeQ SiteSmart AB  |  Sitemap |  Villkor & Policys  |  Cookies

Vi lever som vi lär. Supportsidan är byggd på och drivs med e-handelsplattformen SitesmartQ