HEM / CMS / Meny och navigering / Övriga länkalternativ

Övriga länkalternativ

​Övriga länkalternativ för navigering.

Om du inte vill koppla en navigering till en sida så kan du istället länka navigeringen till en extern sida, ett dokument och även e -postadress. Du kan även designa en specifik navigering med en bakgrundsbild.

Leta upp navigeringen

Klicka på "Meny / kategorier" i den svarta verktygslisten i sidhuvudet

Du kommer nu till översiktssidan för navigering.

Leta upp den navigering du vill arbeta med.

Klicka sedan på "Inställningar / uppgifter" längst ut till höger och därefter på "Övriga länkalternativ" i menyn till vänster.

» Inställningar för övriga länkalternativ 

Visa länk även om sidan är skyddad (inaktiverar navigeringens rättigheter)

Om sidan som är kopplad till navigeringen är inloggningsskyddad så blir även navigeringen det. Detta kan du skriva över genom att kryssa i denna ruta. Navigeringen kommer då att synas för alla men inte innehållet på sidan som fortfarande styrs av de inställningar du gjort för sidan och dess rättighet/behörighet.

Öppna automatiskt undernavigering för denna länk

Alla navigeringar som ligger som undernavigeringar under denna navigering du arbetar med, kommer att öppnas med automatik när besökaren klickar på denna navigering.

Visa på sitemap

Om du vill dölja navigeringen från sitemap så kryssar du ur denna ruta. Tänk på att även sidan som navigeringen är kopplad till försvinner från sitemapen.

Övriga länkalternativ

I dropplistan kan du välja att länka navigeringen till:

Extern URL 

Skriv in extern URL i fältet under "URL / mål" När dina besökare klickar på navigeringen kommer de att slussas vidare till den sida du angett som extern URL. Om du vill att den externa sidan ska öppnas i ny flik avslutar du URL-en med " target="_new Ex: www.externdoman.se">https://www.externdoman.se Om du redan har kopplat navigeringen till en sida på din egen webbplats så skrivs detta över när du väljer att länka till extern URL.

E-post 

Skriv in aktuell e-postadress i fältet under "URL / mål" När dina besökare klickar på navigeringen får de upp den e-postadress du angett i sin e-postklient (förutsatt att de har en installerad på datorn de använder) Om du redan har kopplat navigeringen till en sida på din egen webbplats så skrivs detta över när du väljer att länka till en e-postadress.

Bild 

Klicka på "Välj fil" och leta upp en bild i filarkivet eller ladda upp en ny Tänk på att i förhand undersöka vad det ska vara för storlek på bilden för att den ska passa in i ytan för navigeringen. Istället för namnet på navigeringen så kommer bilden du lagt in att visas. Besökaren kan klicka på bilden och de kommer då till sidan du har kopplat till navigeringen.

Dokument / fil 

Klicka på "Välj fil" och leta upp ett dokument i filarkivet. Namnet på navigeringen kommer att synas för dina besökare och när de klickar på navigeringen så kommer dokumentet du lagt in att öppnas.  Om du redan har kopplat navigeringen till en sida på din egen webbplats så skrivs detta över när du väljer att länka till ett dokument.

Tillbakalänk 

Namnet på navigeringen kommer att synas för dina besökare och när de klickar på navigeringen så kommer de att komma tillbaka till föregående sida. Om du kopplat navigeringen till en sida så skrivs detta över när du väljer att länka till en tillbakalänk.

Externt ID

Här fyller du i ett externt ID för navigeringenDet är i första hand till att användas vid import av produkter från annat system. Varje navigering/kategori har sitt egna unika ID och om du ska exportera från ett annat system och sedan importera till SiteSmart så stämmer ID för kategorierna inte överens. Då kan du här fylla i ID som hör i hop med systemet du har exporterat information från. Du slipper på detta sätt att ändra i importfilen. Det kan även användas för droppshipping där kategorierna hämtas från en extern sida, via en koppling, för att på så sätt se till att produkterna hamnar i rätt kategori vid import.

Spara

Visa länk även om sidan är skyddad
Om du har möjlighet att ange rättigheter för en sida så syns ej sidan eller navigeringen för de som inte är inloggade med rätt rättigheter. Kanske du vill visa navigeringen ändå? Då kryssar du i rutan. Sidan visas inte förrän efter inloggning. Om du har angett andra rättigheter för navigeringen så överskrivs de med denna inställning.

Öppna automatiskt undernavigeringen för denna länk
Du kan välja att öppna undernavigering. Kryssar du i denna ruta för en huvudnavigering kommer alla undernavigeringar med sina respektive undernavigeringar att öppnas direkt när besökaren kommer in på huvudnavigeringen.

Visa på Sitemap
En sitemap (sidkarta) är en karta över alla sidor du har på din hemsida. Genom att koppla ihop din hemsida med verktyg för webmasters på Google kontot så kan du skicka din sitemap till Google. När en ny sida/navigering skapas i sitemap så skickas information om sidan/navigeringen med automatik till Google. Detta gör att sidan indexeras snabbare än om du inte har kopplat din sitemap till Google. Vill du inte att sidan/navigeringen ska visas i sitemap kryssar du ur rutan.

Extern URL
Här skapar du en utlänk, alltså en länk till en annan webbplats än din egen. När en besökare sedan klickar på denna navigering kommer de att hamna på den sidan du har skapat en extern länk till.

E-post
Du kan koppla din navigering till en e-postlänk. Det innebär att de som klickar på navigeringslänken kommer få upp den e-postadress du angivit, i sin e-postklient och kan skicka e-post till den adressen utan att manuellt behöva fylla i e-postadressen.

Bildlänk
Du kan använda en bild som bakgrundsbild för navigeringen. Tänk dock på att anpassa storleken så att den passar in i ytan för navigeringen.

Dokument / fil
Du kan styra dina besökare direkt till ett nedladdningsbart dokument. Tänk på att först ladda upp dokumentet till filarkivet.

Tillbakalänk
När du har en tillbakalänk på din sida innebär det att när en besökare klickar på navigeringen kommer de till föregående sida.

Externt ID Externt ID är till för import av produkter från annat system. För att produkterna ska hamna i rätt kategori vid import kan du behöva fylla i det ID för kategorin som finns i det externa systemet som du gör exporten från.

Relaterade hjälpavsnitt

Aktivera eller inaktivera navigering

När du inaktiverar en navigering så döljs den för dina besökare men den raderas ej och kan enkelt

Byt kopplad sida

Ändra landningssidan från menyn / navigering.

Kanske har du byggt en ny sida för att ersätta en gammal? Eller kanske bara länkat fel, vilket är

Navigering som kategori

Kategorisidor - ett måste för att kunna lägga till produktlistor på sidan

En kategori kan vara nyhetsbrev, mediainlägg eller produktlista. Du kan bygga din egen struktur f

Radera navigering

När du raderar en navigeringslänk så försvinner den omgående från din webbplats och dina besökare

Rättighet navigering

​Ange rättigheter för navigering.

Du kan styra vilken behörighetsgrupp som ska kunna se en viss navigering. Det innebär att besökar

Skapa ny navigering

​Lägg till en ny navigering.

Navigeringen är din sidas struktur. Enklast är att skapa navigering samtidigt som du skapar en ny

URL navigering

URL / Kategoriuppgifter navigering.

Avsnittet handlar om inställningar för URL och kategoriuppgifter för navigeringen. Om du har e-ha

Ändra placering på navigering

Vill du byta position för en navigering? Dvs var den dyker upp i strukturen. Inga problem

Du kan när som helst ändra ordning på navigeringen/strukturen. Gör det enkelt genom att ange siff

Översättning navigering

Översätt namnet på navigeringen.

Om du har flera språk aktiva på din sida kan du välja att skapa en unik navigering för varje språ

Hittar du inte det du söker?

Då kan du kontakta oss direkt på supporten. Vi är glada att hjälpa till och se till att ditt arbete med plattformen går enkelt. 

Telefon: 0141-20 25 40 eller e-post: support@sitesmart.se

Välkommen att kontakta oss!

Tack för att du använder SiteSmart!

Trygg Drift avtal

Supporttjänsten omfattar e-brev och telefon gällande handhavande och administration av SiteSmart webbtjänst. Support gäller under avtalets giltighetstid för de personer hos Kontohavaren som genomgått introduktion i SiteSmart webbtjänst och innehar administrativa rättigheter till densamma.

HITTA TILL OSS

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post: support@sitesmart.se

Följ oss på sociala media

SiteSmart – a part of VIEW Group  

Copyright ©  SiteSmart  |  Sitemap |  Villkor & Policys  |  Cookies

Vi lever som vi lär. Supportsidan är byggd på och drivs med e-handelsplattformen Sitesmart