HEM / CMS / Kod, knapp och film / Lägg till film

Lägg till film

Presentera film på sida.

Avsnittet handlar om hur du lägger till film på en sida. Vi har tyvärr inte någon filmspelare tillgänglig utan vi rekommenderar att först lägga upp filmen på Youtube och hämta koden därifrån. När du laddar upp filmen på Youtube blir den komprimerad vilket innebär att den inte kommer att sakta ner laddningstiden när du lägger in den på din sida.

Film på sida

Gå till sidan du vill arbeta med.

Sök upp sidan i sidarkivet (klicka på "Sidor") eller navigera dig fram till sidan genom att klicka på ikonen ”redigera sida” allra längst ut till vänster i den svarta verktygslistan.

» Lägg till kod 

Klicka på ett plustecken, beroende var på sidan du vill lägga in en kod.

Klicka på "Kod" i verktygspaletten som öppnas.

Du kan ange tidstyrning och vilka som har rätt att se koden samt även den responsiva visningen (om koden ska döljas för vissa skärmstorlekar) genom att klicka i menyn till vänster. Övriga inställningar ser du här nedan:

Kod namn

Här anger du ett namn för koden. Namnet är endast internt men om du lägger in kod på flera olika ställen på sidan så kan det vara en bra idé att namnge koden så att du vet vilken kod det är.

Kod typ

I denna dropplist väljer du vilken sorts kod det är. Välj Annat i fall något av övriga val inte passar den kod du ska lägga in.

Kod innehåll

Här klistrar du in koden.

Spara

Lägg till kod över eller under layout-tabell 

Om du vill lägga in en kod över en tabell klickar du på övre plustecknet för tabellen och om du vill lägga in kod under en tabell så klickar du på det understa plustecknet.

Lägg till kod över eller under text, bild eller annan kod 

Om du vill lägga in en kod över ett annat objekt, t.ex en bild, så klickar du på plustecknet över bilden och om du vill lägga till en kod under bilden så klickar du på plustecknet under bilden.

Plustecknen
För att lägga till ny kod använder du de plustecken som finns på sidan. Vilket plustecken du ska klicka på beror på var på sidan du vill lägga in koden. Om du klickar på ett plustecken som ligger i en lodrät verktygspalett så lägger du till kod över eller under en tabell. Om du klickar på ett plustecken över eller under en text eller bild så läggs koden till över eller under texten/bilden.

Indrag och marginaler
Om du vill ha luft mellan koden och annat objekt så kan du lägga in marginaler och göra indrag på koden. För muspekaren över koden och klicka på Skiftnyckeln i vänstra hörnet över koden. Klicka på "Design". Du kan dra i reglagen eller manuellt skriva in siffror för marginaler över och under koden. Testa dig gärna fram.

Ändra kod
För muspekaren över koden och klicka på "Skiftnyckeln" i vänstra hörnet över koden. Klicka på "Inställningar" och gör ändringarna och spara. Glöm ej att publicera sidan.

Radera kod
För muspekaren över koden du vill radera och klicka på "Skiftnyckeln" i vänstra hörnet över koden Klicka på "Radera" längst ner i verktygspaletten som öppnas. Glöm ej att publicera sidan.

Relaterade hjälpavsnitt

Lägg till kod

​Infoga kod på sida.

Avsnittet handlar om hur du lägger till kod på en sida. Vill du kanske visa upp din arbetsplats m

Lägg till knapp

​Du kan enkelt lägga till en knapp på sidan.

Knappen kan du sedan länka till andra sidor eller kanske dokument. Utseendet på knappen hämtas fr

Lägg till karta

Lägg till kod från t.ex Google maps

Vill du kanske visa upp din arbetsplats med hjälp av en karta? Då hämtar du koden från t.ex Googl

Hittar du inte det du söker?

Du är alltid välkommen att kontakta oss.
Telefon: 0141-20 25 40 eller e-post: support@sitesmart.se
Information om uppdateringar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information om uppdateringar och andra nyttiga tips inom e-handel.

Tack för att du använder SiteSmartQ!

Trygg Drift avtal

Supporttjänsten omfattar e-brev och telefon gällande handhavande och administration av SiteSmart webbtjänst. Support gäller under avtalets giltighetstid för de personer hos Kontohavaren som genomgått introduktion i SiteSmart webbtjänst och innehar administrativa rättigheter till densamma.

HITTA TILL OSS

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post: support@sitesmart.se

Följ oss på sociala media

Copyright © 2021 PrimeQ SiteSmart AB  |  Sitemap |  Villkor & Policys  |  Cookies

Vi lever som vi lär. Supportsidan är byggd på och drivs med e-handelsplattformen SitesmartQ