Default content

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Etiam vel ligula non arcu lobortis venenatis. Donec sollicitudin ante quis magna adipiscing venenatis. Maecenas id ante dignissim, fringilla nisi sagittis, facilisis magna. Phasellus faucibus orci eu ligula accumsan, a ornare lorem convallis.

Default content

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Etiam vel ligula non arcu lobortis venenatis. Donec sollicitudin ante quis magna adipiscing venenatis. Maecenas id ante dignissim, fringilla nisi sagittis, facilisis magna. Phasellus faucibus orci eu ligula accumsan, a ornare lorem convallis.

Hur du använder den globala sidan

Här får du lära dig vad den globala sidan är samt hur du markerar en sida som global. Den Globala sidan innebär att du slipper gå in på varje sida när du vill göra en ändring i sidhuvudet eller sidfoten. Du editerar den Globala sidan och publicerar och det slår då igenom på alla sidor på din webbplats. Vill du att vissa objekt endast ska visas på vissa sidor och ej på alla? Lösningen är då en delglobal sida.

Hitta och editera den globala sidan 

Klicka på Sidor i den svarta verktygslisten i överkant

Editera globala sidan

I sökrutan skriver du den globala sidans namn: sidh...
Du behöver endast skriva de första bokstäverna och den sidan kommer att dyka upp i dropplistan. 

Klicka på namnet på sidan och du kommer till editeringsläge och kan ändra alla de objekt som finns inlagda. Glöm ej att publicera. De ändringar du gjort kommer att visas på alla sidor.

Sök efter den globala sidan i sidarkivet

Markera sida som global

Du kan markera en ny sida eller en redan skapad sida som global

Välj sida

Ny sida

Börja med att skapa sidan.
För muspekaren över Redigera sida och klicka därefter på Ny sida.

Befintlig sida via sidarkivet

Vill du ändra inställningen för en redan skapad sida så letar du upp den
befintliga sidan i sidarkivet och klickar på ikonen Inställningar / uppgifter längst ut till höger för aktuell sida

När du befinner dig på sidan

Det går också att komma åt inställningen när du befinner dig på en specifik sida. Då klickar du på ikonen Inställningar / siduppgifter (skiftnyckeln) i menyn som ligger lodrät till höger på sidan

Ikonen inställningar / uppgifter i sidarkivet

Ikonen för inställningar / siduppgifter när du befinner dig på sidan

Kryssa i rutan för global sida

Klicka på Övrigt / innehåll i menyn till vänster

I rutan för Global sida (innehåll visas på samtliga sidor) sätter du ett kryss. Om du redan har en global sida kommer den inställningen att skrivas över. 

VAD INNEBÄR GLOBAL SIDA?

Vid leverans från oss så följer det med en Global sida. Innehållet på den sidan visas på alla sidor i ditt sidarkiv och det är oftast sidhuvud och sidfot som finns på den sidan. När du gör en ändring på den globala sidan så ändras det på alla dina sidor. Det innehåll som finns på den globala sidan går enbart att editera på den globala sidan

Hur gör man en sida till Global sida?

Om du saknar en Global sida eller om du har råkat att radera den så kan du skapa en ny sida (du behöver ej skapa navigering) och när du har döpt sidan klickar du på Övrigt / innehåll i menyn till vänster och kryssar i rutan för Global sida (innehåll visas på samtliga sidor)

Döp gärna sidan till Global sida eller liknande och placera den i mappen för Globala sidor så blir den lättare att hitta

Därefter går du till sidan och lägger in dina globala objekt och publicerar när du är klar

Endast 1 global sida

Du ska endast ha 1 global sida. Vill du lägga in samma information på flera olika sidor kan du istället använda dig av Delglobala sidor.

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40