Dokument

Ladda upp och lägg till dokument för produkter.

Här beskriver vi hur du laddar upp och lägger till dokument för produkter. Det kan t.ex vara produktbroschyrer, bruksanvisningar och liknande. Klicka på Bilder / filer i menyn till vänster som du ser när du skapar en ny produkt eller administrerar en befintlig.

Administrera produkt

Om du inte redan befinner dig i administrationsläge för en produkt så klicka på "E-handel" i den svarta verktygslisten i överkant.

Klicka på "Ny produkt" eller om det är en produkt du skapat sen tidigare klickar du på namnet på produkten för att komma till administrationsläge och klickar på "Bilder / filer" i menyn till vänster.

» Dokument och andra filer

Se till att du befinner dig på fliken "Bilder / filer" som du ser i menyn till vänster när du administrerar produkten.

Lägg till dokument / fil

Här klickar du för att komma till filarkivet för att leta upp ett dokument eller annan fil. Om filen inte finns uppladdat till filarkivet så klickar du på "Ladda upp filer" och laddar upp filen från din dator. Klicka på blå pilen för filen (du kan klicka på flera olika filer och därefter klickar du på Välj objekt. Du kommer tillbaka till produkten och filerna du har valt har följt med och syns i en lista

Etikett

Om du vill kan du ändra etikett för dokumenten/filerna. Dvs den text som blir klickbar och öppnar dokumenten/filerna och som dina kunder klickar på när de är inne på produktens produktsida.

När du laddar upp ett dokument eller annan fil så får du med automatik en etikett angiven. Denna text syns på produktsidan och blir klickbar och när man klickar på den så får man upp dokumentet/filen på datorn. Det är filens namn/sökväg som syns som etikett. Det kan se trevligare ut ifall du skriver något annat som etikett. T.ex Teknisk produktbeskrivning eller vad det nu kan vara för dokument som du har laddat upp.

Det går även bra att lägga in bilder här, det behöver inte vara ett dokument.

Filerna syns ej på produktsidan
Detta kan bero på 2 möjliga orsaker.

1. En inställning
För muspekaren över "E-handel" och klicka på "publik visning" och se till att du befinner dig på "Inställningar produktsida". Kryssrutan för "Visa dokumentlänkar" ska vara markerad. Glöm ej att spara.

2. Behörighet
Under fliken Filer finns dokumenten uppladdade. Om ett dokument ligger i en mapp som är behörighetsstyrd så får dokumentet samma behörighet. Dvs dokumentet visas endast för de som har rätt behörighet. Om dokumentet endast visas för inloggade (publikt inloggade, ex återförsäljare) och du själv är inte inloggad med en publik inloggning, då ser du inte dokumentet.

Använder du inte behörighetsstyrda dokument och är kryssrutan för publik visning markerad och dokumenten ändå inte syns? Då kan anledningen vara att du inte använder standard produktsida utan har en anpassad produktsida. Kontakta oss så hjälper vi dig lösa det.

Relaterade hjälpavsnitt

Intern och extern länk

Beskrivning av hur du skapar en intern eller extern länk per produkt som visas på produktsidan

Du kan skapa både en intern och en extern länk per produkt som visas på produktsidan. Klicka p

Kod istället för huvudbild (ex film)

Beskrivning av hur du väljer att visa t. ex en film som huvudbild på produktisidan

Istället för en vanlig huvudbild kan du välja att visa t.ex en film som huvudbild. Eller annan

Produktbilder

Lägg till huvudbild eller extra bild till produkt.

Lägg till en huvudbild som presenteras i produktlistan och på produktsidan. Det går även att

Hittar du inte det du söker?

Du är alltid välkommen att kontakta oss.
Telefon: 0141-20 25 40 eller e-post: support@sitesmart.se
Information om uppdateringar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information om uppdateringar och andra nyttiga tips inom e-handel.

Tack för att du använder SiteSmart!

Trygg Drift avtal

Supporttjänsten omfattar e-brev och telefon gällande handhavande och administration av SiteSmart webbtjänst. Support gäller under avtalets giltighetstid för de personer hos Kontohavaren som genomgått introduktion i SiteSmart webbtjänst och innehar administrativa rättigheter till densamma.

HITTA TILL OSS

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post: support@sitesmart.se

Följ oss på sociala media

SiteSmart en del av

Copyright ©  SiteSmart  |  Sitemap |  Villkor & Policys  |  Cookies

Vi lever som vi lär. Supportsidan är byggd på och drivs med e-handelsplattformen Sitesmart