Användargrupper

Avsnittet handlar om hur du skapar användargrupper och tilldelar rättigheter till grupperna.

Skapa användargrupp

För muspekaren över Inställningar i den svarta verktygslisten

Klicka på Grupper

Klicka på Ny grupp

Gruppuppgifter

Börja med att ange grunduppgifter för gruppen

Namn
Ge gruppen ett namn
Beskrivning
Det är valfritt att ange en beskrivning. Beskrivningen är endast intern
Startsida efter inloggning (publikt)
I denna dropplist kan du välja vilken sida användarna i denna grupp ska komma till när de loggar in. (Gäller ej grupper för admin användare)
Anonym grupp för ej inloggade
Kryssar du i denna ruta så får alla som besöker din sida de rättigheter som anges för denna grupp utan att logga in
Denna grupp tilldelas till alla publika registreringar
Kryssa i denna ruta ifall du vill att alla som registrerar sig på din hemsida ska hamna i denna grupp
Denna grupp är publik / visas på användarregistret
Om du vill att dina besökare ska kunna välja att tillhöra denna grupp när de registrerar sig så kryssar du i denna ruta. Namnet på gruppen kommer då att synas i den dropplist i registreringsformuläret

Du ska inte kryssa i alla checkboxar utan väljer en av dem. Glöm ej att spara

Nästa steg är att skapa användare. 

Olika sätt att använda grupper

Du kan använda dina grupper till olika syften. Dels för publik inloggning och dels för admin användare. Om du har e-handel använder du även användargrupper för att göra unika prissättningar för olika användare.

Publika användare

Du kan tillåta dina besökare att registrera sig på hemsidan. Du kan i förväg skapa grupper som besökaren kan välja mellan vid registrering. Önskar du inte detta alternativ så kan du själv välja vilken grupp dina användare ska tillhöra. 

Anonym grupp för ej inloggade

Om du skapar en grupp och kryssar i denna ruta så får alla besökare som surfar in på din sida utan att logga in få denna grupps rättigheter.

Denna grupp tilldelas till alla publika registreringar

Om du kryssar i denna ruta när du skapar en grupp så kommer alla besökare som registrerar sig på din sida med automatik att tillhöra denna grupp

Denna grupp är publik / visas på användarregisteringen

När du skapar en grupp och kryssar för denna ruta så kommer denna grupp att dyka upp som ett val i en dropplist i formuläret för registrering och dina besökare kan själva välja att tillhöra gruppen.

Grupprabatt/påslag

Om du har e-handel och rättigheter att skapa olika prissättningar så skapar du här olika rabatter eller göra påslag på produkter per kategori. (Vill du hellre göra detta per produkt så går det också bra) Användarna som tillhör gruppen med unika priser ser sina priser först efter de loggat in.

Admin användare

Om den grupp du skapar ska ha rättigheter för en admin användare behöver du inte kryssa i någon ruta under fliken Gruppuppgifter. Det räcker att du ger gruppen ett namn och eventuellt en beskrivning. Du väljer ej heller en startsida efter inloggning. Detta gör du per användare. 

Rättigheter

Här kryssar du i vilka rättigheter som admin användarna som tillhör gruppen ska ha. 

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40