DYNAMISKA TEXTER - ÖVERSÄTTNING

Avsnittet handlar om hur du översätter dynamiska texter på hemsidan / e-handeln.

Dynamiska texter är alla de texter som du själv inte kan ändra genom att editera sidan. Det kan vara t.ex Köpknappen eller de texter som dyker upp som t.ex varningar eller information för dina besökare när de fyller i ett formulär på ett felaktigt sätt bland annat.

ÖVERSÄTTNING

För muspekaren över Inställningar i den svarta verktygslisten

Klicka på Översättningar i menyn som öppnas

Sidan du kommer till är tom och du hittar orden du vill översätta genom att göra en sökning i sökrutan

Leta upp det ord eller den fras du vill översätta och klicka på Inställningar / uppgifter

Tänk på att du endast kan göra översättning för språk som är aktiva

På bilden är ordet BUY satt som standard för det engelska språket. Det står under Ord/fras.
Därefter kommer en beskrivning / plats där ordet visas. I detta fall i produktlistan för e-handel. 
Under raden English kan du skriva en egen översättning som ska visas för det engelska språket. I systemet finns en översättning till det svenska språket, i det här fallet KÖP. Denna text kan du ändra om du önskar att det ska stå något annat. 

ÅTTONDE STEGET

Efter du har aktiverat språk, kopierat sidor, översatt innehåll,  SEO och även översatt namnet på navigering, kopplat till rätt sida och om du har e-handel även översätt produktinformationen och aktiverat de länder du ska sälja till samt skapat sektioner så kan du göra steg nummer åtta; göra översättningar av dynamiska texter

Översättning/fraser/ord finns redan för svenska och engelska och dessa kan du ändra om du vill. Om du har aktiverat t.ex danska språket så behöver du göra översättning av vissa dynamiska ord

Standardspråk för ord och fraser är engelska. Du kan dock söka efter den svenska frasen i sökrutan. Vissa ord förekommer på flera ställen och heter likadant men har olika funktioner i bakgrunden. Är du osäker så gör gärna en översättning och kontrollera sedan på den publika sidan

Känns det krångligt? Hör av dig till oss

ARBETA MED OLIKA SPRÅK I ADMIN

För muspekaren över Språk i den svarta verktygslisten 
I dropplistan kan du se de olika språk du som har aktiverat för administration. Klicka på det språk som du vill administrera och du kommer till sidarkivet för det språket. Du kan nu börja arbeta med det valda språket.

Tänk på att om du administrerar ett språk på din sida, t.ex. engelska, och du vill öppna en ny flik i din webbläsare för att se dina sida publikt på t.ex. svenska så kommer din administration även att hoppa över till svenska och tvärtom. Ett tips är att ha 2 olika webbläsare öppna, t.ex. Chrome och Firefox. En för den publika sidan och en annan för den administrativa sidan.

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40