HEM / E-HANDEL / Kunder, leverantörer och butiker / Välj in leverantör / tillverkare

Välj in leverantör / tillverkare

Leverantör av produkt

Om du har skapat leverantörer kan du antingen välja in en leverantör (per produkt) för att visa leverantörens logotype på produktsidan. Det går även att välja in en leverantör (per produkt) för drop-shipping eller om du har flera olika fysiska butiker så kan du ange produkt-ägare. Klicka på "Övrigt" i menyn till vänster som du ser när du skapar en ny produkt eller administrerar en befintlig.

Administrera produkt

Klicka på "E-handel / PIM" i den svarta verktygslisten i sidhuvudet för att komma till dina produkter.

Använd gärna sökrutan för att hitta produkten du ska editera alternativt leta dig fram till produkten genom att klicka på namnen för kategorierna. 

Klicka därefter på produktens namn för att komma till editeringsläge.

Klicka på "Övrigt" i menyn till vänster

» Välj rätt leverantör per produkt 

Se till att du befinner dig på fliken "Övrigt" som du ser i menyn till vänster när du administrerar produkten.

Produktägare (företag)

I denna dropplist väljer du bland de butiker du har skapat. När en kund köper produkten går ordern till butiken som packar och skickar till kunden. Kan även användas för att skicka till ett lager.

Leverantör (drop-shipping)

I denna dropplist väljer du bland de leverantörer för drop-shipping som du har skapat. Om en kund köper flera produkter som ska skickas av olika leverantörer så får varje leverantör en egen orderbekräftelse från din e-handel med kundens uppgifter och leverantören packar och skickar varorna till kunden.

Leverantör / tillverkare

I denna dropplist väljer du bland de tillverkare som du har skapat. Tillverkarens logotype kommer att visas på produktsidan.

Har du inte skapat några leverantörer? För muspekaren över "Användare" och klicka därefter på "Företag" i menyn som fälls ut. Skapa nytt företag och fyll i alla väsentliga uppgifter. Glöm ej att välja in logotyp om det t.ex är en tillverkare och du vill att deras logotype ska visas på produktsidan för de produkter du kopplar dem till. Det finns ingen begränsning för hur många leverantörer (företag) du kan skapa.

För att kunna välja in leverantör på produkter behöver du först skapa leverantörer. Det gör du under "Användare -> Företag".

Leverantör / tillverkare
Om du väljer att skapa ett företag som är leverantör / tillverkare så innebär det att du per produkt kan välja in rätt leverantör och dess logga kommer att visas på produktsidan. Förutsatt att du har laddat upp leverantörens logotype. Det gör du när du skapar företaget.

Leverantör (drop-shipping)
Ska någon annan packa och skicka vissa (eller alla) produkter? Då skapar du leverantör drop-shipping. På respektive produkt väljer du sedan in rätt leverantör för drop-shipping. När en kund köper en produkt som tillhör en leverantör så går ordern dels till dig men även till leverantören som ska packa och skicka produkten till kunden. Har du flera olika leverantörer för drop-shipping och en kund köper flera olika produkter så skickas order till alla aktuella leverantörer.

OBS, kom ihåg att kika så att det finns en e-postmall för order till drop-shipping leverantör. "E-handel -> E-postmallar" Kontakta oss om du är osäker.

Butik / lager (produktägare)
Har du flera olika fysiska butiker? Då kan du skapa dessa butiker och välja in rätt butik per produkt (produktägare) så kommer en order att skickas till rätt butik vid genomfört köp.

OBS, kom ihåg att kika så att det finne en e-postmall för order till butik. "E-handel -> E-postmallar" Kontakta oss om du är osäker.

Relaterade hjälpavsnitt

Kunder

Information om kunderna.

Här beskriver vi var du hittar dina kunders information och hur du kan uppdatera kundernas uppgif

Skapa leverantör / tillverkare

Leverantörer och butiker.

Om du har flera olika leverantörer och vill visa upp deras logotype på produktsidan för det föret

Hittar du inte det du söker?

Då kan du kontakta oss direkt på supporten. Vi är glada att hjälpa till och se till att ditt arbete med plattformen går enkelt. 

Telefon: 0141-20 25 40 eller e-post: support@sitesmart.se

Välkommen att kontakta oss!

Tack för att du använder SiteSmart!

Trygg Drift avtal

Supporttjänsten omfattar e-brev och telefon gällande handhavande och administration av SiteSmart webbtjänst. Support gäller under avtalets giltighetstid för de personer hos Kontohavaren som genomgått introduktion i SiteSmart webbtjänst och innehar administrativa rättigheter till densamma.

HITTA TILL OSS

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post: support@sitesmart.se

Följ oss på sociala media

SiteSmart – a part of VIEW Group  

Copyright ©  SiteSmart  |  Sitemap |  Villkor & Policys  |  Cookies

Vi lever som vi lär. Supportsidan är byggd på och drivs med e-handelsplattformen Sitesmart