WEBMAIL

Avsnittet handlar om hur du kommer åt din e-post via webmail.

Om du t.ex är på resande fot och ej har tillgång till din e-postklient så kan du hantera din e-post via webmailen. Det går även bra att enbart använda webmailen om du inte vill installera en e-postklient på datorn.

LOGGA IN PÅ WEBMAIL

För åtkomst av e-post via webmail surfar du till domännamn.se/webmail
Byt ut domännamn.se mot din hemsidas/e-handels domännamn. T.ex sitesmart.se/webmail

Logga in med e-postadress och lösenord som angavs vid uppsättning av e-postkontot

Default webmail

Välj sedan vilken sorts webmail du vill använda genom att klicka på ett alternativ på sidan du kommer till när du loggat in. Det finns 3 olika och tjänsterna är desamma det är bara gränssnittet som är skiljer sig. Om du klickar på Set as Default på något av alternativen så behöver du ej göra detta val vid nästa inloggning

MER OM E-POST

Om du har en e-postlåda så kommer all din e-post att hamna i den oavsett om du har en e-postklient eller ej. Du kan komma åt webmailen från vilken dator som helst.

Tänk på att rensa och radera e-post i webmailen för att hålla diskutrymmet nere. 

När du öppnar din e-postklient hämtas mailen från din webmail och tankas ned lokalt till din e-postklient. Om du har inställning för POP3 så försvinner mailen från webmailen enligt de inställningar du har gjort i klienten. Om du hämtar e-post via IMAP så lämnas en kopia kvar i webmailen och du måste själv manuellt logga in på webmailen för att radera.

https / Säker anslutning

Om du inte har aktiverat https (SSL) på din domän så kan du komma att behöva bekräfta ett säkerhetsundantag när du ska logga in på din webmail. Kontakta gärna oss för att ta reda på hur du skaffar https

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40