Intern struktur med sidmappar

För att underlätta den interna hanteringen av dina sidor kan du kategorisera dem genom att skapa ett mappsystem. Mappsystemet är internt och påverkar inte din sida publikt. Om du inte har skapat några mappar att placera sidorna i hamnar de utanför mappar i en lista i sidarkivet. Du kan när som helst flytta en sida in och ur olika mappar.

BÖRJA HÄR

Klicka på fliken "Sidor" i den svarta verktygslisten i överkant

Klicka på "Ny mapp"

Nu ska du ange vad för sorts mapp det är samt var den ska placeras i strukturen

”icon”Bra att veta

Du kan flytta dina befintliga sidor inom mappar utan att det påverkar sidans struktur. Det går även att ändra mappens namn efter den skapats. Klicka på "Inställningar / uppgifter" till höger om mappens namn för att byta namn och flytta den inom mappstrukturen. 

Om du raderar en mapp så raderas ej sidorna som ligger i mappen. De sidorna hamnar i roten, dvs utanför mappsystemet i sidarkivet (klicka på fliken "Sidor" för att komma till sidarkivet).

”icon”Mappinformation

Mappnamn

Ge mappen ett namn. Namnet är endast internt

Placering / Struktur

Ska mappen vara en huvudmapp behöver du inte göra något val. Om det ska vara en undermapp väljer du i dropplistan vilken befintlig mapp den ska placeras under (Mapparna hamnar i bokstavsordning)

Typ av mapp

Markera vilken sorts mapp du skapar. Om du inte gör något aktivt val blir det en vanlig sidmapp

Spara när du är klar eller klicka på "Rättigheter" i menyn till vänster om du tillgång till Användare/behörighet och vill ange vilka grupper som har rättighet att se denna mapp

”icon”Ange rättighet

Rättigheter

I dropplistan väljer du vilken/vilka grupper som har rättighet att se mappen. Tänk på att sidorna som placeras i mappen också får samma rättighet/behörighet. 

Spara när du är klar.

Klicka på "Ny mapp" i sidarkivet för att skapa ny mapp

Klicka på "Rättigheter" för att tilldela vilka grupper som har rätt att se sidor som placeras i mappen

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40