Övergripande SEO

Avsnittet handlar om hur du lägger in övergripande text för titel, dokumentbeskrivning och nyckelord.

Lägg till titel, dokumentbeskrivning och nyckelord

För muspekaren över Inställningar i den svarta verktygslisten

Klicka på SEO inställningar

Till vänster kan du nu fylla i Titel, Dokumentbeskrivning och Nyckelord eller ändra de som redan finns inlagda.

Om du lägger in denna information på den övergripande delen så innebär det att om du har någon sida utan titel, beskrivning och nyckelord så kommer detta att anges för den sidan. För de sidor där du har lagt in sidspecifik information är det den informationen som gäller för de sidorna. 

Mer om övergripande SEO

Titel

En sidtitel visar för din besökare och sökmotorer vad sidan huvudsakligen innehåller. Titeln är den information som visas med blå text överst i varje sökträff. Titeln visas även i fliken i webbläsaren när någon besöker sidan. Tänk på att en sidtitel bör vara unik för varje sida. 

Dokumentbeskrivning

Dokumentbeskrivning används för att ge en kort beskrivning till din sida och ger sökmotorerna en bra sammanfattning av innehållet i övrigt. Denna beskrivning visas oftast i sökresultaten och är därför viktig för att dra uppmärksamhet och klick. Beskrivningen bör innehålla max 150 tecken. det är också viktigt att de är olika för alla sidor. Finns det ingen beskrivning så visar Google utvalda bitar ur texten/innehållet som matchar sökfrågan. En sidbeskrivning bör vara unik för varje sida.  

Nyckelord

Nyckelord är enstaka ord som beskriver innehållet på sidan. Tänk på försöka att inte använda fler än 5 nyckelord och att de är relevanta mot innehållet.  Försök att tänka på att de ord som återfinns i din URL, titel, dokumentbeskrivning och Rubrik 1 på sidan även finns med i dina Nyckelord. 
Du skriver Nyckelord som enstaka ord med radbrytning mellan orden, eller separerar orden med kommatecken. Det är bra om nyckelord är unika för varje sida.

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40