Inställningar för fraktsätt (skapa)

Om du har flera fraktsätt väljer du i vilken ordning de ska visas på kassasidan och du kan koppla fraktsättet till ett fraktbolag (om du har ett avtal)  och även lägga på ett vikttillägg. Säljer du till olika länder så väljer du vilka länder som ska kunna handla med respektive fraktsätt

Administrera fraktsätt

För muspekaren över E-handel i den svarta verktygslisten i överkant

Klicka på Fraktsätt i menyn som fälls ut

Här kan du skapa ett nytt fraktsätt eller administrera befintliga

Uppgifter / inställningar för fraktsätt

Klicka på Nytt fraktsätt om du ska skapa ett nytt eller på namnet på ett befintligt fraktsätt för att redigera det

Typ

Välj vilket sorts fraktsätt det är

Art.nr

På denna rad anger du fraktsättets artikelnummer ifall du har ett sådant

Namn

Ge fraktsättet ett namn. Detta namn kommer att synas på kassasidan

Moms

Om du har en kostnad för fraktsättet så väljer du i dropplistan vilken momssats som gäller

Pris exkl. moms

Skriv in priset exkl moms. Du behöver då inte fylla i priset inkl moms

Pris inkl. moms

Om du hellre anger priset inkl moms så fyller du i priset på denna rad

Sorteringsordning

Sortering anger du i siffror. Det avgör i vilken ordning fraktsätten visas på kassasidan. Det fraktsätt med lägst siffra visas överst

Prioritering

Prioritering anges med siffror i stigande ordning. Läs mer i informationsrutan till höger om hur prioritering fungerar

Fraktbolag

Det fraktbolag som du har ett avtal med är det bolag du väljer i dropplistan. Har du inget avtal med någon så ska du inte göra något val

Synlig för länder

Om du säljer internationellt så anger du vilka länder som ska kunna välja detta fraktsätt på kassasidan

Vikttillägg

Om du använder dig av vikttillägg så väljer du vilket viktschema som gäller. Om du har missat att skapa ett schema för detta så kan du i efterhand gå tillbaka till inställningar för fraktsättet och välja in vikttillägget

Extern typ ID

Detta fält är till för dig som vill importera fraktsätt. Hör av dig till oss så hjälper vi dig om du kör fast

Standard fraktsätt

Kryssar du i denna ruta så är detta fraktsätt förvalt på kassasidan och kunden behöver ej göra ett aktivt val. Det går endast att ha ett standard fraktsätt

Aktiv

Denna ruta ska vara i kryssad om du vill att dina kunder ska kunna välja detta fraktsätt när de genomför ett köp

Välj bild

Om du vill visa en logga för fraktsättet, t.ex DHL, Postnord eller annan logga så klickar du på Välj bild och du kommer till filarkivet och i filmappen Logotyper bör du kunna hitta en logga som passar. Hör annars av dig till oss så hjälper vi dig

Du kan spara om du inte behöver göra inställningar för behörighet och översättningar, som är tillval. Annars klickar du i menyn till vänster.

Tänk på att du måste välja in nya fraktsätt på befintliga produkter. Det går givetvis bra att göra med en import

Behörigheter

I dropplistan gör du ditt val för vilken/vilka behörighetsgrupper som ska ha rätt att se detta fraktsätt

Översättningar

Här gör du inställningar för de språk som är aktiva för din e-handel. Fyll i namn, välj informationssida och skriv ett länknamn

LÄS GÄRNA DETTA

Tänk på att ta reda på kostnad för de olika fraktbolagen som du har avtal med innan du skapar fraktsätt. Det underlättar också om du skapar fraktsätten innan du börjar skapa produkter eftersom du för varje produkt måste ange vilka fraktsätt som gäller.

När dina kunder lagt sina produkter i varuvagnen och går till kassan för att betala kommer de att se dina fraktsätt. De kryssar i det alternativ som passar dem bäst. 

Typ av fraktsätt

De val som kan finnas tillgängliga är Normal, Hämta i butik samt Digital. Vilka val du kan se i dropplistan beror på vilka tillval du har.

Pris med eller utan moms

Du kan välja om du vill ange priset för fraktsätt med eller utan moms. Om du väljer att fylla i priset utan moms så kommer raden med moms att bli ifylld med korrekt pris när du sparar. Glöm ej bort att välja momssats i dropplistan.

Sortering

Sortering fungerar som så att du anger siffror för dina olika fraktsätt. De visas då i stigande ordning utifrån de siffror du angett. Det fraktsätt som har lägst siffra visas överst.  

Har du endast ett fraktsätt behöver du inte ange sortering. Om du har flera fraktsätt men inte anger någon sortering så visas de i bokstavsordning på kassasidan.

Prioritering för fraktsätt

Om du har en butik som säljer det mesta och har många olika fraktsätt, allt från Brev, Paket, Flexpall, Skrymmande, Pall osv, kan du ange prioritet för fraktsätten.  Om en kund väljer att handla en produkt som går att skickas med brev så kommer alla fraktsätt att dyka upp i kassasteget. Det kan bli förvillande att beställa t.ex. en penna och kunna välja skrymmande pallgods. Ange då prioritet på fraktsätten, lägsta siffran är högsta prioritet. Ex: Brev 1 Paket 2, Flexpall 3 osv. Då innebär det att om en kund beställer produkter som endast kan skickas med brev så visas bara fraktsätt med prioritet 1, övriga tas bort. 

Gemensamma fraktsätt 

Tänk på att även små produkter måste ha fraktsätt så som Flexpall och skrymmande. Om en kund beställer en penna och ett skrivbord måste de två produkterna ha ett gemensamt fraktsätt för att kund ska kunna genomföra en beställning.

Standard

Du kan välja att ha ett fraktsätt som är förvalt. Då är det redan i kryssat när kund kommer till kassasidan för att betala och de behöver inte göra ett aktivt val. Kund kan självklart välja ett annat fraktsätt om de önskar om andra fraktsätt finns tillgängliga.

Logotype 

De flesta logotyper bör finnas i en mapp i filarkivet. Om du inte hittar rätt logotype kan du själv leta upp en logga på nätet, eller kontakta ditt fraktbolag och be dem skicka en.

Behörigheter

Gäller för dig som har tillvalet Användare och har skapat behörighetsgrupper. Klicka på Behörigheter i menyn till vänster för att ange vilka användargrupper som ska ha rättighet att se detta betalsätt. 

Översättningar 

Gäller för dig som har språk som tillval. Klicka på Översättningar i menyn till vänster för att översätta betalsättet till andra språk. Du måste först ha aktiverat språken

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40