Hur du kan använda Stilar

För att t.ex enkelt skriva en text över en bild eller en färgruta så kan du lägga in en bakgrundsbild / färg i en position på en viss sida.  Du kan med hjälp av Stilar ha olika toppbilder som visas för olika storlekar på skärmar. Det är inte alltid som en bild som passar för desktop ser bra ut i mobiler. Positionen för bakgrundsbilden / färgen skapas i designverktyget (designmallen) så om du inte har någon sådan position så kontakta gärna oss för mer information. Du kan även styra vissa inställningar för en smart sida med hjälp av stilar

BÖRJA HÄR

Klicka på fliken "Sidor" i den svarta verktygslisten i överkant

Du kommer nu till sidarkivet där du kan söka efter sidan du vill lägga in en bakgrundsbild på eller för att skapa en ny sida med bakgrundsbild

Eller klicka på ikonen ”redigera sida”allra längst ut till vänster

för att navigera dig fram till sidan som du vill lägga in bakgrundsbild på

”icon”Bra att veta

Det går att lägga in unika bakgrundsbilder eller färger för varje sida på din webbplats, förutsatt det finns en position för detta i designmallen. Om du inte har någon sådan position så kommer du ej att kunna se valen för att lägga till bakgrundsbilder. Positionen för bakgrundsbild/färg finns oftast i toppbildsposition.

En bakgrundsbild kan vara bra att ha om du t.ex vill skriva en text över en bild. Bilden hamnar i bakgrunden och du kan ej editera den på sidan utan du styr inställningarna via "Stilar".  Dock lägger du in layout-tabell, text, eller annan bild över bilden när du befinner dig på sidan. 

Du kan lägga in olika bakgrundsbilder för olika storlekar på skärmar. 

Om du skapar en smart sida så finns det inställningar att göra för t.ex bredd och bakgrundsfärg

”icon”Gå till sidan

Bakgrundsbild / färg när du skapar ny sida

Klicka på "Stilar" i menyn till vänster.

Bakgrundsbild / färg för befintlig sida

Befinner du dig i sidarkivet så letar du upp sidan, klickar på ikonen "inställningar / uppgifter" längst ut till höger och klickar på "Stilar" i menyn till vänster.

eller om du befinner sig på sidan så klickar du på ikonen "inställningar / uppgifter" (skiftnyckeln) i menyn som ligger lodrät till höger på sidan och klickar på "Stilar" i menyn till vänster.

Följ sedan instruktionerna för "Inställningar toppbild/färg stilar"

”icon”Inställningar toppbild/färg stilar

TOPPBILD - LARGE

Inställningar för stora skärmar t.ex PC

TOPPBlLD - MEDIUM

Inställningar för mindre skärmar, t.ex surfplattor

TOPPBILD - SMALL

Inställningar för små skärmar, t.ex mobiltelefoner

Bakgrundsfärg

Om det är en bakgrundsfärg du vill ange sätter du muspekaren på textraden och en färgpalett öppnas där du kan välja en färg, alternativt anger du ett eget färgnummer.

Repetera

En färg behöver du inte göra någon inställning för. Om du däremot ska lägga in en bakgrundsbild så kan du göra val för repetering. Ex: Om bakgrundsbilden är 200px på höjden men positionen där bilden läggs in är 500px och du väljer "Repetera" så kommer bilden att upprepa sig för att uppta hela utan för positionen. Det kanske inte passar för alla bilder så var noga med storlek på bild.

Position

Även denna inställning gäller för bakgrundsbilder. Välj i dropplistan hur bilden ska positionera sig. Vilket val du gör beror på bildens bredd samt positionens placering.

Välj fil

Klicka på "Välj fil" och du kommer till filarkivet och kan antingen ladda upp en ny bild eller leta upp en bild som finns bland filerna.

Bredd och höjd

Du kan ange en bredd eller höjd för bakgrundsbilden/färgen. Värdet anges i pixlar. Dvs skriv in px efter värdet, ex. 500px.

Spara och gå till sidan när du är klar för att se resultatet av dina inställningar. Hör gärna av dig till oss ifall du kör fast.

”icon”Stilar för smart sida

Här ska du läsa om det är en smart sida där du ska göra inställningar för stilar
(en smart sida används t.ex som en pop up, dvs du kan länka en text till en smart sida som poppar upp på sidan när man klickar på länken)

Bredd

Ange en maxbredd för den smarta sidan. Värdet anges i pixlar. Ska bredden vara 500 pixlar skriver du 500px.

Bakgrundsfärg

Sätt muspekaren i textraden och en färgpalett öppnas där du kan välja en färg. Om du har ett färgnummer kan du fylla i det istället.

Position från toppen (px / %)

Ange ett värde för att införa ett mellanrum från toppen på sidan till där smart sidan ska visas i publikt läge. Ange pixlar eller procent. T.ex 50px eller 5%.

Ikonen "inställningar / uppgifter" i sidarkivet

Ikonen "Skiftnyckeln" när du befinner dig på sidan, som tar dig till sidans inställningar / uppgifter

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40