Skapa kopia av en eller flera sidor

Du kan batch-kopiera flera sidor om de ligger i samma mapp eller om de ligger utanför mappstrukturen. Kopierar du flera sidor samtidigt så hamnar de i samma mapp som original sidorna och de blir med automatik inaktiverade så att du i lugn och ro kan ändra namn, sidtitel, URL och korrigera innehåll. Det går även bra att endast kopiera en sida i taget och kopiera sidor till annat språk i admindelen.

BÖRJA HÄR

Klicka på fliken "Sidor" i den svarta verktygslisten i överkant

Leta upp sidan eller sidorna du vill kopiera. 

Om du vill kopiera flera sidor samtidigt måste de ligga i samma mappstruktur

Markera kryssrutan för sidan (längst ut till höger)

Klicka på Batch-funktioner som tänds upp med blå färg

Klicka i den blå rutan och välj den batch-funktion som passar ditt önskemål

”icon”Bra att veta

När du kopierar en sida och vill att den ska vara kopplad till en navigering behöver du även skapa navigeringen och koppla den till den kopierade sidan. Detta gör du under fliken "Navigering".

Det går att kopiera flera sidor samtidigt om sidorna ligger i samma mapp eller om de sidor du vill kopiera alla ligger utanför mappstrukturen.

När du kopierar 1 sida kommer du direkt till inställningar / uppgifter för sidan där kan du ändra Namn, Titel och URL

Om du kopierar flera sidor samtidigt hamnar sidor och du direkt i sidarkivet och du får klicka på ikonen "Inställningar / uppgifter" till höger för respektive sida för att ändra inställningarna.

Om du kopierar sidor till ett annat språk behöver du gå till det språkets administration för att ändra inställningar och siduppgifter efter du har kopierat.

De kopierade sidorna blir med automatik inaktiva vid kopiering.

”icon”Kopiera sidor

Kopiera sidor

Klicka på detta val om du vill kopiera sidan. Om det endast är 1 sida du kopierar så kommer du direkt till inställningar för sidan och kan ändra sidnamn, SEO inställningar och eventuellt lägga sidan i en mapp. Du har även tillgång till övriga inställningar för sidan. Sidan blir med automatik inaktiverad så du behöver kryssa i rutan "Sökbar / aktiv".

Om du kopierar flera sidor samtidigt så kommer du inte till sidinställningar utan alla sidor sparas i sidarkivet och de blir med automatik inaktiverade så att du i din egen takt kan ändra namn, SEO inställningar och andra inställningar. 

Glöm ej bort att editera innehållet om det behövs.

Kopiera sidor till annat språk

Detta val gör du om det är till ett annat språk i admin som du vill kopiera en eller flera sidor till. För att ändra siduppgifter för de kopierade sidorna behöver du därefter gå till det andra språkets admindel. För muspekaren över fliken "Språk" och klicka på det språk du ska administrera i menyn som öppnas. 

Blå rutan "Batch-funktioner" tänds upp när du markerar en eller flera sidor i sidarkivet

Val som visas under den blå rutan "Batch-funktioner"

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40