404 sida

Nej, du har inte kommit fel. Detta är inte vår 404-sida :) Om en besökare hamnar fel på din webbplats så kommer de att hamna på en 404-sida. Denna sida kan du utforma som du själv önskar.  Det finns en standard sida för 404-sidan men om du vill skapa en helt ny så går det bra. Du får bara inte glömma att markera att den sidan ska vara 404-sida. Hur du gör det kan du läsa om i detta avsnitt.

Hitta och editera 404-sidan

För muspekaren över Redigera sida och klicka på Sidarkiv

Editera 404-sidan

Vid leverans har vi placerat 404-sidan i mappen som heter Tekniksidor. Klicka på den mappen i sidarkivet så ser du 404-sidan. 
Hittar du ej sidan i den mappen kan det bero på att sidan är flyttad eller att någon annan sida blivit markerad som 404-sida. Sök då efter sidan i sökrutan i sidarkivet.

Klicka på namnet på sidan för att editera. 

Glöm ej att publicera när du är klar. 

Markera sida som 404-sida

När du skapar en ny sida kan du markera att det är 404-sidan. Det går även att göra en redan skapad sida till 404-sida

Välj sida

Ny sida

Börja med att skapa sidan.
För muspekaren över Redigera sida och klicka därefter på Ny sida.

Befintlig sida via sidarkivet

Vill du ändra inställningen för en redan skapad sida så letar du upp den
befintliga sidan i sidarkivet och klickar på ikonen Inställningar / uppgifter längst ut till höger för aktuell sida

När du befinner dig på sidan

Det går också att komma åt inställningen när du befinner dig på en specifik sida. Då klickar du på ikonen Inställningar / siduppgifter (skiftnyckeln) i menyn som ligger lodrät till höger på sidan

Ikonen inställningar / uppgifter i sidarkivet

Ikonen för inställningar / siduppgifter när du befinner dig på sidan

Kryssa i ruta för 404 sidan

Klicka på Övrigt / innehåll i menyn till vänster

Kryssa i rutan 404-sida (sidan hittades inte, visas vid felaktig URL)

Om det redan finns en sida som är markerad som 404-sidan så skrivs den inställningen över när du kryssar i denna ruta för en annan sida.

VAD ÄR EN 404 SIDA?

404 är en felkod som visar att sidan som efterfrågas inte finns. Du kan själv utforma din egna unika 404 sida. Ett bra sätt att fånga besökaren och ge dem alternativ att ta sig vidare på din hemsida/e-handel.

Olika sätt att komma åt inställningarna

Det finns två sätt att komma åt inställningar för att ange vilken sida som är 404 för en befintlig sida

Via sidarkivet

Gå till sidarkivet och leta upp din sida. Klicka sedan på ikonen inställningar / uppgifter längst ut till höger för den sida du vill ändra inställningar för. 

Du kan även söka efter sidan i sidarkivet. Skriv in sidans namn i sökrutan, klicka ej på namnet på sidan som dyker upp i dropplistan utan klicka på knappen Sök så kommer du till sidan i sidarkivet och kan klicka på ikonen för att ändra inställningar / uppgifter

När du befinner dig på sidan

Om du redan befinner dig på en sida och vill göra den till 404 så klickar du på skiftnyckeln i den lodräta menyn som ligger till höger. Du kommer då till formuläret för inställningar och uppgifter för sidan. Gör dina inställningar under Övrigt / innehåll i menyn till vänster och klickar därefter på Spara eller på Spara & gå tillbaka till sidan

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40