NOTISER

Avsnittet handlar om hur du skapar notiser i form av nyheter och blogginlägg med hjälp av tillvalet Notiser.

Skapa obegränsat med nyhetsinlägg eller blogginlägg. Du kan lägga till text och bilder och skapa länkar i texten. 

Notiserna presenterar du på din webbplats med hjälp av en panel.

NYTT NOTISINLÄGG

För muspekaren över Tillval och klicka på Ny notis

Innehåll

Nu ska du fylla i uppgifter för det nya notisinlägget

Rubrik
Ange en rubrik för den notisen

Innehåll
Här kan du fylla i en beskrivning av notisen

Bilder
Om du vill presentera bilder i samband med notisen så klickar du här och du kommer till filarkivet där du kan välja bild. Du kan välja en eller flera bilder samtidigt om de ligger i samma mapp. Klicka på Välj (blå pil) för de bilder som passar och klicka sedan på Välj objekt. När du har valt in alla bilder väljer du position för respektive bild

Mapp
Du kan placera notisen i en mapp. Om du inte har några mappar så kan du skapa olika mappar (för muspekaren över Tillval och klicka på Ny mapp)

Publiceringsdatum
Här väljer du ett datum och klockslag för när notisen ska publiceras

Slutdatum
Här anger du det datum och klockslag om du vill att notisen ska döljas på sidan vid ett visst datum. Notisen kommer att finnas kvar i admindelen men ej vara synlig för dina besökare

Glöm ej att spara!

PANEL NOTISER DATUM & PANEL NOTISER HUVUDLISTA

Här nedan ser du hur panel notiser datum (till vänster) kan du se ut på en sida. Du kan lägga in denna panel på hur många sidor du vill. När besökarna klickar på en månad med ett inlägg , t.ex november, så sorteras alla andra notiser bort förutom de notiser som är skapade in november.

Du ser även panel notiser huvudlista där vi valt att ge besökarna möjlighet att skriva en kommentar. Den som vill kommentera klickar på länken Skriv en kommentar och de kommer då till notissidan där panel notiser huvudlista med inställningen att endast visa 1 notis finns inlagd. 

När du lägger in panelen på sidan så ser du inställningar där du själv bestämmer om du vill att det ska gå att skriva en kommentar.

Färger för din panel kan variera beroende på din hemsidas design

Besökaren skriver en rubrik och en kommentar och sparar. Du kan sedan välja själv om du vill godkänna kommentaren innan den blir synlig på sidan. Den kommer att dyka upp under notisen efter godkännande. Du kan även ge ett svar på kommentaren. Du godkänner och svarar genom att föra muspekaren över Tillval och klickar på Kommentarer

PANEL NOTISER HUVUDLISTA 

Utan möjlighet att skriva kommentar

Här har vi valt att inte ge besökarna möjlighet att skriva en kommentar. Istället syns texten Läs mer och när besökaren på länken kommer de till notissidan där panel notiser huvudlista med inställningen att endast visa 1 notis finns inlagd. 

När du lägger in panelen på sidan så ser du inställningar där du själv bestämmer om du vill att det ska gå att skriva en kommentar.

Så här ser notisinlägget ut när det inte finns möjlighet att skriva en kommentar

MER OM NOTISER

Var hamnar bilderna?

Väljer du Topp hamnar bilden i fullbredd och över text-innehållet

Väljer du Botten hamnar bilden i fullbreddt och allra längst ner

Väljer du Vänster hamnar bilden till vänster om text-innehållet

Väljer du Höger hamnar bilden til höger om text-innehållet

Jag får inte inlägget att visas

Har du rätt paneler inlagda?
På valfri sida (om du inte vill ha en sida som heter Notiser) kan panelen som heter Notiser huvudlista ligga. Du kan även lägga in panelen som heter Notiser liten. Du kan ha samma panel på flera olika sidor. Dessa paneler visar ett visst antal notiser och innan du lägger till panelen på sidan så ska du även välja vilka sida som ska visa hela notisen när man klickar på Läs mer. Den sidan bör vara en sida där panelen Notiser huvudlista  finns inlagd med inställningen att endast visa 1 inlägg. Hör gärna av dig till supporten så hjälper vi dig

Hur editerar jag redan skapad notis?

För muspekaren över Tillval och klicka på Notiser. Klicka på namnet på notisen du vill editera. Du kan nu byta bild, ändra rubrik, innehåll och datum.

Spara när du har ändrat. Du behöver inte publicera sidan där paneler för notiser finns inlagda. Ändringarna slår igenom direkt

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40