Omdirigeringar

Avsnittet handlar om hur du gör omdirigeringar av URL-er.
T.ex 301:or.

Gör en omdirigering (301)

För muspekaren över Inställningar i den svarta verktygslisten

Klicka på Omdirigeringar

Klicka på Ny omdirigering

Omdirigeringsuppgifter

Du ska nu fylla i uppgifterna för omdirigeringen

URL
Här anger du den befintliga URL som ska omdirigeras. Om din sida heter www.domän.se/cykel och du vill ändra den till www.domän.se/cyklar-mopeder så skriver du cykel här
Omdirigerings-URL
Fyll i den nya URL-en. För att fullfölja exemplet här ovan så skriver du cyklar-mopeder
HTTP-kod
I dropplistan är 301 förvald och du behöver då inte göra något val. Om du vill använda dig av någon av de andra HTTP-koderna så är det bra om du har kunskap om vad de innebär
Skriv över befintlig URL
Kryssa i denna ruta ifall omdirigeringen är permanent. Om den endast är tillfällig ska du ej kryssa i rutan
Aktiv
För att omdirigeringen ska fungera sätter du ett kryss i denna ruta
Spara

Känner du till detta om 301:or?

Att göra en 301:a innebär att du talar om för sökmotorerna att sidan har en ny sökväg och du tappar inte position i sökningar och de som lagt till din sida som favorit eller bokmärke kommer att komma till rätt sida. Om du ändrar URL för en sida utan att göra en 301:a innebär det att när sidan hittas i sökmotorer på den gamla URL:en och man klickar på länken kommer man att komma till 404:a sidan. Sökvägen till den gamla URL:en kommer att försvinna i sökmotorer så småningom.
Oftast gör du 301:or när du byter från tidigare hemsida till SiteSmarts verktyg, innan ompekning. Då kommer alla dina tidigare URL:er att fungera även i SiteSmart även om dina sidor har ny URL. 

HTTP-kod

Den vanligaste HTTP-koden är 301 men det finns även andra val att göra. Om du vill använda någon av de andra är det bra om du har kunskap om vad de innebär innan du använder dem. Förklaring till alla HTTP-koder för omdirigeringar hittar du här: http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html

Ändra URL på en sida som redan blivit omdirigerad

Om du har gjort en 301:a och valt att skriva över befintlig URL, så ska du ej i efterhand ändra URL på sidan. Då kommer den omdirigering du gjort inte att fungera. På sidans SEO inställningar finns det information ifall sidans URL har blivit överskriven. 

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40