Skapa olika momssatser

Du kan skapa så många olika momssatser som du behöver. Du kan bland dessa ange vilken moms som är standard. Alla dina produkter får då med automatik denna momssats. Om du har olika momssatser för olika produkter så behöver du manuellt lägga in rätt moms för de produkter som ej ska ha standard momsen.

Administrera momssatser

För muspekaren över E-handel i den svarta verktygslisten i överkant

Klicka på Moms i menyn som fälls ut

Här kan du skapa en ny momssats eller administrera befintliga

Inställningar moms

Klicka på Ny momssats för att skapa ny eller på namnet på en befintlig för att editera

Namn

Ge momssatsen ett namn. T.ex Moms 25%
Namnet är endast internt

Värde

Ange värdet för momssatsen. Är det 25% så skriver du 25. Du behöver ej skriva procent-tecken

Standard moms

Om du kryssar i denna ruta behöver du inte göra aktiva val för produkter som ska ha den momssats som du anger som standard. Om du däremot har andra produkter med andra momssatser så måste du på produktnivå välja rätt momssats

Spara

HAR DU KOLL PÅ MOMSEN?

Kontrollera att de momssatser som du använder finns uppsatta under inställningar för din e-handel innan du börjar lägga in produkter. Moms måste anges för varje produkt. Om alla dina produkter har en momssats på 25% och du har angett att 25% ska vara standard så behöver du inte ange detta för produkterna utan de får då standard moms

Olika momssatser

Du kan ha produkter med olika momssatser. För de produkter som inte har standardmoms så måste du för varje sådan produkt manuellt välja in rätt moms. 

Detta går även att importera

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40