Tidsstyrning alternativa startsidor

Skapa olika sidor som du vill använda som startsidor. Därefter tidsstyr du sidorna så att de avlöser varandra. Varje sida ska vara kopplad till varsin navigering och sidorna markeras som Alternativ startsida.

Alternativa startsidor

När du skapar en ny sida kan du markera den som en alternativ startsida och ange tidsstyrning. Det går även att göra på befintliga sidor

Välj sida

Ny sida

Börja med att skapa sidan.
För muspekaren över Redigera sida och klicka därefter på Ny sida.

Befintlig sida via sidarkivet

Vill du ändra inställningen för en redan skapad sida så letar du upp den 
befintliga sidan i sidarkivet och klickar på ikonen Inställningar / uppgifter längst ut till höger för aktuell sida

När du befinner dig på sidan

Det går också att komma åt inställningen när du befinner dig på en specifik sida. Då klickar du på ikonen Inställningar / siduppgifter (skiftnyckeln) i menyn som ligger lodrät till höger på sidan

Ikonen inställningar / uppgifter i sidarkivet

Ikonen för inställningar / siduppgifter när du befinner dig på sidan

Markera sida som alternativ startsida

Klicka på Övrigt / innehåll i menyn till vänster

Publiceringsdatum (aktiv från) och tid

Placera muspekaren i fältet under Publiceringsdatum (aktiv från) så visas en kalender du kan bläddra i och välja datum när sidan ska visas. Vill du ange ett klockslag sätter du muspekaren i fältet under Tid och väljer hel eller halvtimme. Du kan justera minuterna manuellt. 

Inaktiveringsdatum (aktiv till) och tid

Sätt muspekaren i fältet under Inaktiveringsdatum (aktiv till) för att få upp kalendern där du kan välja datum när sidan ej längre ska visas.Vill du även ange ett klockslag sätter du muspekaren i fältet under Tid och väljer hel eller halvtimme. Du kan justera minuterna manuellt. 

Markera som alternativ startsida

Klicka på Övrigt/innehåll i menyn till vänster
I rutan för Alternativ startsida under publiceringsdatum sätter du ett kryss.

Tänk på att publicera sidan efter du har skapat den och gjort inställningar för tidsstyrning, annars kommer den inte att kunna visas det datum du har valt som publiceringsdatum.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ!

För att detta ska fungera:

Sidorna som ska alternera varandra som startsidor måste även vara länkade till en navigering och varje alternativ startsida behöver ha en tidstyrning så att sidorna avlöser varandra. Navigeringen måste vara aktiv

Ex:
Din ordinarie startsida är markerad som en startsida och har en blå stjärna bredvid sitt namn i sidarkivet. Den är kopplad till navigeringen HEM och har ett inaktiveringsdatum.

Din alternativa startsida är ej markerad som startsida, men den är dock markerad som en Alternativ startsida och den har ett publiceringsdatum som är samma som den ordinarie startsidans inaktiveringsdatum.

Den alternativa startsidan måste även vara kopplad till en navigeringslänk och den bör också då heta HEM och vara en huvudnavigering och under ordinarie HEM navigeringen. Denna andra HEM navigering kommer ej att synas förrän publiceringsdatumen avlöser varandra. 

Olika sätt att komma åt inställningarna

Det finns två sätt att komma åt inställningar för en befintlig sida

Via sidarkivet

Gå till sidarkivet och leta upp din sida. Klicka sedan på ikonen inställningar / uppgifter längst ut till höger för den sida du vill ändra inställningar för. 

Du kan även söka efter sidan i sidarkivet. Skriv in sidans namn i sökrutan, klicka ej på namnet på sidan som dyker upp i dropplistan utan klicka på knappen Sök så kommer du till sidan i sidarkivet och kan klicka på ikonen för att ändra inställningar / uppgifter

När du befinner dig på sidan

Om du redan befinner dig på en sida och vill markera den som alternativ startsida klickar du på skiftnyckeln i den lodräta menyn som ligger till höger. Du kommer då till formuläret för inställningar och uppgifter för sidan. Gör dina inställningar och klicka därefter på Spara eller på Spara & gå tillbaka till sidan

SiteSmart "Trygg Drift" är en obligatorisk månadskostnad som säkerställer våra kunders framåtdrift genom support samtidigt som e-handeln och hemsidan framtidssäkras genom löpande uppgradering av systemkod.

Om du inte hittar det du söker på denna supportsida kan du kontakta vår support via telefon eller e-post. För att tillgodose dig den support vi ger och samtidigt  få ut maximalt av ditt publiceringssystem, behöver du ha genomgått en introduktion i SiteSmart CMS och e-handel.  

Vi finns på plats och svarar på dina frågor måndag - fredag mellan kl 09.00 och 16.00.
Vi reserverar oss däremot för begränsningar under semestertider, större helger och klämdagar.

Stängt för lunch 12.00-13.00.

SITEMAP |  SKICKA E-POST |  0141-20 25 40